Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027, reprezentată prin Organismul intermediar regional pentru Programe europene capital uman – Regiunea București-Ilfov, au semnat în luna iunie a anului curent, contractul de finanțare aferent proiectului „ActivPlus – Masuri integrate si personalizate pentru ocuparea tinerilor”, Cod proiect 346383, în valoare de 333.778.755,00 lei din care 268.603.021,78 lei cheltuieli totale nerambursabile.
Proiectul se derulează pe parcursul a 29 de luni și are ca obiectiv general creșterea oportunităților de încadrare pentru 12.066 tineri sub 30 de ani înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO), prin subvenționarea locurilor de muncă.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează proiectul ActivPlus cu sprijinul celor 36 de agenții județene pentru ocuparea forței de muncă aflate în regiunile eligibile.
Grupul țintă este format din 12.066 șomeri, tineri sub 30 de ani, cu domiciliul sau reședința în județele cuprinse în regiunile Centru, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Vest, Bucuresti – Ilfov, cu excepția celor din județele cuprinse în Programul Tranziție Justă. Persoanele cuprinse în grupul țintă sunt cele înregistrate în baza de date a Serviciului Public de Ocupare (SPO) și care au beneficiat de activitățile de informare și consiliere profesională, prin care li s-au comunicat oportunitățile pe care le au în ceea ce privește educația, formarea, ocuparea pe piața muncii. SPO le comunică acestora care este situația pieței muncii, oportunitățile/ riscurile de ocupare pe care aceștia le au pe piața muncii, particularizate în funcție de calificare sau de educație.
Din grupul țintă fac parte persoanele încadrate în muncă pentru care angajatorii au încheiat convenții în perioada 01.01.2024 și până la data semnării contractului de finantare și pentru care a fost/este acordat sprijin financiar în perioada 01.01.2024 – pana la data finalizarii activităților proiectului.
Acordarea sprijinului financiar se realizează în baza convențiilor încheiate între agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și angajatori și are o valoare de 2.250 lei/lună/persoană, însă vine cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.