Bucătar

Data
deschiderii
: 20.02.2024, ora 10

Cod N.C.: RO/03/1013/130

Tip
curs:
curs de calificare/recalificare

Conditii minime
de acces (studii necesare):
învăţământ general obligatoriu

 

 

Acreditare (certificare):
Certificat de calificare eliberat de Ministerul Muncii si
Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei Nationale, certificat recunoscut
la nivel national si international.

 

 

Pot participa:

GRATUIT: șomeri indemnizaţi / șomeri
neindemnizaţi, conform art.66 din    Legea76/2002,
actualizata.

     Avantaje:

            cursul este gratuit;

          -se deconteaza transportul, bilet sau
abonament;

          -se
poate continua gratuit cursul in cazul angajarii in aceasta perioada.

     

CU PLATA – persoanele care nu au dreptul la gratuitate (art.26 alin.3 din HG
377/2002).

 

 

Durata de pregatire:
720 de ore, din care:

a)
pentru pregătire teoretică:
240
ore, 4-6 ore/zi;

b)
pentru pregătire practică:
480
ore, 8 ore/zi
(teoria si practica
alterneaza).

 

 

 

 

 

 

Competente
profesionale dobandite
:

1.
Aplicarea normelor de Securitate si sanatate in munca si a reglementarilor in
domeniul situatiilor de urgenta specific bucatariilor si spatiilor anexe
aferente;

2.
Aplicarea normelor igienico-sanitare specific bucatariilor si de siguranta
alimentelor;

3.Aplicarea
normelor de protectia mediului, prevenirea risipei alimentare si a deseurilor
alimentare;

4.Respectarea
drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea / calitatea / prezentarea
preparatelor;

5.
Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare, comportament professional,
lucru in echipa, si psihologia consumantorului specific domeniului turismului
si alimentatiei;

6.
Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate;

7.
Asigurarea calitatii, a pastrarii factorilor nutritive, a salubritatii
materiilor prime si auxiliare, dar si a semipreparatelor si preparatelor finite
culinare;

8.
Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatilor specific in
bucatarie;

9.
Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare;

10.
Realizarea semipreparatelor culinare;

11.
Realizarea preparatelor culinare;

12.
Prezentarea estetica a preparatelor finite;

13.
Aplicarea notiunilor de evidenta operative specific activitatii din bucatarie.

 

La absolvire, evaluarea finala consta in:

      proba practica, prin intocmirea si realizarea unei
retete, a unui produs finit;

      proba teoretica, consta in test grila cuprinzand
intreaga tematica a programei.

 

Inscrieri:

Agentia Locala
Bacau, str.I.S.Sturza nr.63, sediul vechi, cam.8; tel.0234.576286

Centrul de Formare
Profesionala: Bacau, str.V.Alecsandri nr.25, et. 4; tel.0234.514859

 

Acte necesare
pentru inscriere
:

-cartea de identitate, original;

-certificatul de nastere, original;

-certificatul de casatorie (in cazul schimbarii numelui),
original;

-actul de studii eliberat in conditiile legii, original,

-actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si
faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea
meseriei in care doreste sa se califice.