Bucătar
Data
deschiderii: 20.02.2024, ora 10
Cod N.C.: RO/03/1013/130
Tip
curs: curs de calificare/recalificare
Conditii minime
de acces (studii necesare): învăţământ general obligatoriu
Acreditare (certificare):
Certificat de calificare eliberat de Ministerul Muncii si
Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei Nationale, certificat recunoscut
la nivel national si international.
Pot participa:
–GRATUIT: șomeri indemnizaţi / șomeri
neindemnizaţi, conform art.66 din Legea76/2002,
actualizata.
Avantaje:
–cursul este gratuit;
-se deconteaza transportul, bilet sau
abonament;
-se
poate continua gratuit cursul in cazul angajarii in aceasta perioada.
–CU PLATA – persoanele care nu au dreptul la gratuitate (art.26 alin.3 din HG
377/2002).
Durata de pregatire:
720 de ore, din care:
a)
pentru pregătire teoretică: 240
ore, 4-6 ore/zi;
b)
pentru pregătire practică: 480
ore, 8 ore/zi (teoria si practica
alterneaza).
Competente
profesionale dobandite:
1.
Aplicarea normelor de Securitate si sanatate in munca si a reglementarilor in
domeniul situatiilor de urgenta specific bucatariilor si spatiilor anexe
aferente;
2.
Aplicarea normelor igienico-sanitare specific bucatariilor si de siguranta
alimentelor;
3.Aplicarea
normelor de protectia mediului, prevenirea risipei alimentare si a deseurilor
alimentare;
4.Respectarea
drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea / calitatea / prezentarea
preparatelor;
5.
Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare, comportament professional,
lucru in echipa, si psihologia consumantorului specific domeniului turismului
si alimentatiei;
6.
Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate;
7.
Asigurarea calitatii, a pastrarii factorilor nutritive, a salubritatii
materiilor prime si auxiliare, dar si a semipreparatelor si preparatelor finite
culinare;
8.
Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatilor specific in
bucatarie;
9.
Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare;
10.
Realizarea semipreparatelor culinare;
11.
Realizarea preparatelor culinare;
12.
Prezentarea estetica a preparatelor finite;
13.
Aplicarea notiunilor de evidenta operative specific activitatii din bucatarie.
La absolvire, evaluarea finala consta in:
– proba practica, prin intocmirea si realizarea unei
retete, a unui produs finit;
– proba teoretica, consta in test grila cuprinzand
intreaga tematica a programei.
Inscrieri:
–Agentia Locala
Bacau, str.I.S.Sturza nr.63, sediul vechi, cam.8; tel.0234.576286
–Centrul de Formare
Profesionala: Bacau, str.V.Alecsandri nr.25, et. 4; tel.0234.514859
Acte necesare
pentru inscriere:
-cartea de identitate, original;
-certificatul de nastere, original;
-certificatul de casatorie (in cazul schimbarii numelui),
original;
-actul de studii eliberat in conditiile legii, original,
-actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si
faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea
meseriei in care doreste sa se califice.